Svekket norsk Krone mot utenlandske valutaer.

Svekket norsk Krone mot utenlandske valutaer.
Varenr.
kurs
Enhet

Kvantumsrabatt

Loading...

 

Det er vel kjent for de fleste at den norske kronen har svekket seg mot de fleste utenlandske valutaer i det siste.  Se eksempel på NOK-EURO i grafen under. ( pr. 13/3-20)  

Gjennomsnittlig valutakurs for EURO i 2019 var kr. 9,85 per 1,- Euro og denne kursen har vært grunnlag for våre priser i 2019 og så langt i 2020.

Dagens valutakurs i Euro stopper foreløpig på kr. 11,41 og er den svakeste krone på 30 år! Gjeldende kurs tilsvarer en økning på nesten 15, %!

For Sveitsiske Franc er situasjonen enda verre. Siden 2/1-2020 har kursen utviklet fra kr. 905,- til dagens valutakurs kr. 1088,- en økning på over 20%!

Beslagteknikk AS har ingen mulighet til å bære denne ekstra kostnaden alene og ber om forståelse for at vi omgående må tre i kraft våre gjeldende forbehold om prisregulering «Prisene er basert på valutakurs og verkspriser gjeldende ved utstedelse av prislister/tilbud. Vi tar forbehold om at valutakurs og verksprisendringer vil kunne endre våre priser»

Beslagteknikk AS skal selvfølgelig ikke profitere på valutakursøkningen og vil ved fakturering beregne et valutatillegg i størrelse 10-17%.  ( etter dagens kurser) Valutatillegget vil variere med gjeldende kurser oppgitt av Norges Bank og vi vil følge kursutviklingen nøye. Vi ser ikke bort fra at vi også kan komme til å regulere valutatillegget ytterligere. Faller valutakursene, reduseres selvfølgelig også valutatillegget. Vi beklager det inntrufne og håper på forståelse for vår avgjørelse.